duminică, 27 iunie 2010

Dan Diaconescu arestat preventiv (video)

Patronul OTV, Dan Diaconescu, şi colaboratorul său Doru Pârv au primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Acuzaţiile care li se aduc celor doi sunt de şantaj şi ameninţare. Verdictul a venit miercuri dimineata, după încă o noapte de audieri la Judecătoria Sectorului 1. Avocaţii celor doi au făcut deja recurs împotriva deciziei de arestare preventivă, care va fi judecat la Tribunalul Bucureşti, în termen de cel mult trei zile.
"Am avut la dispoziţie dosarul doar de la ora 20 la 21. Judecătoarea s-a pronunţat după ce a citit şapte volume într-o jumătate de oră. Decizia de arestare este susceptibilă de a fi neserioasă", a declarat Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu.
Cei doi au fost reţinuţi ieri de procurorii DNA sub acuzaţiile de şantaj şi ameninţare la adresa unui primar din judeţul Arad.
Procurorii spun că Dan Diaconescu l-ar fi şantajat pe primarul Zărandului, Ioan Florin Moţ, prin intermediul colaboratului său Doru Pârv - clarvăzător, realizator de emisiuni paranormale la OTV -, că dacă nu plăteşte suma totală de 200.000 de euro, va difuza un film compromiţător la adresa sa. Până la data şantajului prin postul OTV, Moţ i-ar fi plătit lui Pârv, în două tranşe,  30.000 de euro şi 4.200 de lei, bani care i-ar fi fost destinaţi lui Dan Diaconescu. Cu toate acestea, la circa o lună de la aceste plăţi, Diaconescu a anunţat în emisiunea sa că va difuza informaţii senzaţionale despre primarul Moţ. În seara în care la OTV erau anunţate dezvăluirile, primarul l-ar fi  sunat pe Pârv ca să blocheze difuzarea filmului deoarece ar fi plătit banii. Atunci, Pârv ar fi plusat şi ar fi cerut şi alte sume, în total aproximativ 200.000 de euro. Primarul ar fi promis banii, iar filmul nu a mai fost difuzat.

Niciun comentariu: